Ракета TAURUS пролітає великі відстані без необхідності використання GPS

Ракета TAURUS оснащена бойовою частиною типу MEPHISTO (від Multi-Effect Penetrator, High Sophisticated and Target Optimised).

Візіком,  maps API, TAURUS, GPS,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на armyinform.com.ua.

Вона спеціально розроблена для ефективного проникнення через бетон та важкі породи ґрунту. Завдяки спеціальній формі БЧ та кумулятивному заряду високої ефективності, до заглибленої цілі доставляється основний заряд — близько 56 кг вибухової речовини. Загальна маса бойової частини із зарядами в корпусі становить 480 кілограмів. Ракета оснащена турбореактивним двигуном Williams International P8300-15.

Виробники зазначають, що максимальна дальність польоту TAURUS KEPD 350K — 500 км (і більше), але на експорт продається варіант 350K-2 із дальністю близько 300-400 км. Такі ракети, зокрема, передані Південній Кореї для використання на легких винищувачах типу FA-50.

Основна перевага TAURUS полягає в сучасній високоефективній системі навігації та самонаведення. Ця далекобійна крилата ракета використовує одразу кілька систем: IBN (на основі зображень), INS (інерціальна), TRN (з прив’язкою до місцевості) і MIL-GPS (система глобального позиціювання).

— Завдяки комбінуванню підсистем наведення, ракета пролітає великі відстані без необхідності використання GPS, — розповів Михайло Степаненко. — А на кінцевій ділянці польоту висока точність наведення досягається завдяки використанню автономної інерційної навігаційної системи, яка періодично коригується в польоті за даними, отриманими від радара та оптичної підсистеми. На підльоті — ракета активує інфрачервону головку самонаведення.

Цікаво, що навігаційна система TAURUS майже ідентична системі навігації Storm Shadow: окрім, глобальної військової системи позиціювання MIL-GPS, є підключення до системи TERCOM (аналіз контурів місцевості) та інших спеціальних систем аналізу рельєфу місцевості, що дозволяє ракеті летіти непомітно для засобів протиповітряної оборони на дуже низькій висоті.

2023-05-26 14:03:38