Українці об’єдналися для відродження національної пам’яті

ГО "Україна Інкогніта", Музей Становлення української нації та Благодійний фонд «На часі» об’єдналися для створення карти звитяг і пам’яті українського народу.

Анонс:

  • 26 вересня в 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться брифінг, присвячений початку нового великого проекту та підписанню меморандуму про співпрацю між ГО "Україна Інкогніта", Музеєм Становлення української нації та Благодійним фондом «На часі»
  • Проект має на меті створення єдиної карти, яка б відображала місця українських звитяг та пам’яті. На карті будуть позначені історичні місця, пов’язані з українськими перемогами, а також пам’ятники та меморіали, присвячені цим перемогам.

Автори проекту підкреслюють, що на сьогоднішній день на місцях українських звитяг практично немає значних пам’ятників чи меморіалів, а найчастіше до тих місць немає навіть доріг із твердим покриттям. Наприклад, місце, де відбулася легендарна Корсунська битва 1648 року, позначене невеликим каменем із написом та дерев’яним хрестом. До цього місця немає дороги із твердим покриттям, тому дістатися до нього після дощу чи снігу дуже складно.

Автори проекту вважають, що створення карти звитяг і пам’яті українського народу є важливим кроком у відродженні української національної пам’яті. Вони сподіваються, що карта допоможе українцям дізнатися більше про свою історію і гордитися своїми предками.


#карта

2023-09-25 12:03:56