У Нью-Йорку перейменують перехрестя в Брукліні на Український шлях

У Нью-Йорку перейменують перехрестя Брайтон-Біч-авеню та Коні-Айленд-авеню в Брукліні на Український шлях.

Міська рада Нью-Йорка схвалила законопроєкт зміни назв.

Візіком,  maps API, вулиця, перейменування,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gazeta.ua.

У світі багато країн перейменовують головні вулиці, сквери чи парки на честь України й українських героїв. Gazeta.ua розповідає про останні з таких змін.

Український шлях у Брукліні

14 липня міська рада Нью-Йорка схвалила законопроєкт про перейменування Брайтон-Біч-авеню та Коні-Айленд-авеню в Брукліні на Український шлях, – написав представник України при Організації Обʼєднаних Націй Сергій Кислиця у Twitter.

Ухвалений міськрадою Нью-Йорка законопроєкт також передбачає перейменування перехрестя двох авеню Макдональд і Чорч у Брукліні на Маленький Бангладеш і Вудсайд-Авеню між 76-ю та 79-ю вулицями у Квінсі – на Маленький Таїланд.

Загалом законопроєктом пропонуються зміни щодо 78 вулиць і громадських місць у всьому Нью-Йорку. Його ще має затвердити мер міста Ерік Адам.

Українська вулиця у Варшаві

Польща з перших днів війни підтримує Україну. На знак цього в польських містах з'являється дедалі більше вулиць з новими назвами на честь українців чи України.

Вулицю у Варшаві назвали Ukraińska. Ідеться про невеличкий відрізок, який раніше не мав назви. Розташована вулиця в районі Praga-Południe, неподалік від Dworca Wschodniego – залізничної станції "Варшава східна київська".

За назву вулиці Ukraińska одностайно проголосувала Комісія, яка займається міськими топонімами.

Вулиця Героїв України у Вільнюсі

Міськрада Вільнюса схвалила рішення дати безіменній вулиці, що простягається до російського посольства у Вільнюсі, назву Героїв України.

Біля представництва РФ встановили таблички з новою назвою двома мовами – литовською та українською.

Перейменування вулицю імені радянського маршала Конєва в Празі

Керівництво району Прага 3 чеської столиці звернулося до міської ради з проханням перейменувати вулицю імені маршала Конєва на честь Карела Гартіґа – першого очільника цього міського району.

Звернення має затвердити топографічна комісія Праги, яка раніше підтримала таке рішення. Після неї – також має підтвердити міська рада. Перейменування відбудеться через три місяці після схвалення, щоб міська влада вжила необхідних адміністративних процедур.

Парк на честь України у Стокгольмі

Швеція перейменувала ділянку біля російського посольства у Стокгольмі на честь України.

Частину парку навпроти представництва РФ у Стокгольмі назвали – Місце вільної України. Таке рішення підтримали в міській раді Стокгольма.

Читайте нас також:

2022-07-19 14:12:40