Окупанти користувалися картами 1969 року

На деокупованій території Харківської області вилучили топографічні карти, якими керувалися російські військові. Карти датовані 1969 роком.

Візіком,  maps API, карта, мапа,

Про це повідомила Служба безпеки України, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

На документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася щонайменше 53 роки, — сказано в повідомленні.

На картах окупантів, за даними СБУ, немає Салтівського житлового масиву, який забудовувався з початку 1970-х років. Також відсутні Трав'янське і Муромське водосховища, зведені у 1970-ті роки.

Державний кордон між Україною і Росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було, — повідомили в СБУ.

Карти мають сучасні реєстраційні номери та гриф секретності, однак можна помітити, що вони виготовлені у 1969 році.

Відомо, що навігаційним забезпеченням знищеного на Харківщині мотострілецького батальйону займалися Топографічна служба Західного військового округу РФ на чолі з полковником ЗС РФ Олексієм Красновим, а також Центр геопростірної інформації і навігації РФ, — сказано в повідомленні СБУ.

У спецслужбі додали, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну вказані підрозділи святкували 210 річницю топографічної служби Росії і заявляли, що вони забезпечують російське військове командування "найсучаснішими картами", виготовленими нібито за допомогою "найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів".

138 гвардійську мотострілецьку бригаду РФ, яка користувалася цими картами, Збройні сили України знищили наприкінці березня біля кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Читайте нас також:

2022-07-19 14:04:14