Демонтували радянський танк - нанесли карту України

Тривалий процес декомунізації радянського пам’ятника у Кам’янці-Подільському завершився на початку липня, коли з постаменту нарешті демонтували радянський танк.

Нещодавно колишній сквер Танкістів перейменували – тепер він називається сквер Героїв. Наразі у місті тривають роботи з облаштування меморіалу.

Візіком,  maps API, танк, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна podillyanews.com.

Нагадаємо, приховати тоталітарну символіку на постаменті під танком намагалися фарбою, що викликали жваві обговорення та обурення у соцмережах на початку травня. На початку липня кам’янчани спостерігали за тим, як за допомогою спецтехніки зразок радянської військової техніки спускали на землю. Відтоді постамент залишався пофарбованим, але порожнім. Власне, таким він і залишився, а от на його бічних поверхнях з’явилися нові символи, йдеться у повідомленні.

З одного боку на постаменті зобразили карту України та воїнів, які її захищають. З іншого – сонце, символ міста.Фото облаштування меморіалу розмістили у місцевому телеграм-каналі Вдало. Інфо.

Пізніше міський голова Кам’янця-Подільського показав у відео усі грані постаменту, на кожній з яких розміщене окреме зображення. Крім карти та сонця, на постаменті також зображений герб України та головне гасло українців, а також логотип Збройних сил України.

Читайте нас також:

2022-08-18 10:51:47