Мінцифра запускає Drone Hackathon

Мінцифра разом із партнерами проведе перший міжнародний Drone Hackathon. Головна мета хакатону — напрацювати нові рішення у сфері military-tech для виробництва дронів.

Візіком,  maps API, Drone Hackathon,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ain.ua.

Участь у конкурсі хакатоні можуть взяти інженери-конструктори, радіоінженери, оператори безпілотників та програмісти, які працюють на Python, Java, R, C++, Tensorflow або ж займаються Embedded-розробкою.

Можна подаватися як командою, так і самостійно. Реєстрація учасників доступна за посиланням. Заявки на участь приймаються до 23 серпня.

Drone Hackathon складатиметься з двох частин. Перша — дистанційна робота над челенджами, які команди отримають після реєстрації. Друга частина відбудеться в місті Києві офлайн із 26 до 29 серпня, де учасники доопрацюють спільні рішення та представлять їх журі. Учасники події отримають ексклюзивний мерч Армії дронів, а переможці хакатону — грошову винагороду.

Чому це важливо

За словами Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, розвиток military-tech — пріоритет на найближчі роки. Державі важливо підтримати стартапи, які виробляють дрони, займаються кібербезпекою та розвивають військові технології. В Мінцифри кажуть, що завдяки розвитку цього напряму з’явиться більше стартапів, які зроблять армію однією з найтехнологічніших у світі. А такі хакатони сприятимуть розвитку й мотивації спеціалістів розвивати та масштабувати свої ідеї.

На початку липня Мінцифри та фандрейзингова платформа UNITED24 оголосили про старт проекту Армія дронів. Це комплексна програма, у межах якої буде здійснюватися системна закупівля дронів, їх ремонт та оперативна заміна, тренування пілотів, а також навчання R&D-галузі. За перший місяць роботи проєкту з усього світу на створення Армії дронів задонейтили понад 755 млн грн. Перші БПЛА, закуплені із цих грошей, вже прибули на фронт.

Читайте нас також:

2022-08-18 10:44:49