Інтерактивну карту захисних споруд презентували в Тернополі

Інтерактивну карту захисних споруд презентували в Тернополі, а також розповіли, як діяти під час надзвичайної ситуації.

На карті позначили 219 укриттів різних типів, які можуть вмістити понад 83 тисячі людей.

Візіком,  maps API, Тернопіль, карта,

Про це розповів начальник міського управління надзвичайних ситуацій Андрій Поліщук, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Суспільне.

На карті укриттів та сховищ Тернополя позначені різні типи споруд: 37 протирадіаційних укриттів, 55 сховищ та 127 найпростіших укриттів. Начальник міського управління надзвичайних ситуацій Андрій Поліщук розповів, чим відрізняються ці споруди:

Сховище – це герметична споруда, в якій створюються умови для тривалого перебування людей у випадку надзвичайної ситуації. Протирадіаційне укриття – це негерметична захисна споруда, яку можна використовувати для захисту від радіації, а також від надзвичайних ситуацій. І найпростіші укриття – це цокольні та підвальні приміщення.

Якщо натиснути на будь-яке укриття, то з’являється інформація про його адресу, тип та кількість осіб, на яку воно розраховане. Поліщук каже, що у випадку надзвичайної ситуації ця карта допоможе знайти найближче укриття:

Звук сирен означає "Увага всім!". Почувши цей сигнал сирени, необхідно включити терміново телевізор чи радіо FM-радіостанцій, за допомогою якого буде передаватися повідомлення про вид даної надзвичайної ситуації, яка це надзвичайна ситуація, як діяти при ній. Працююче населення буде укриватися в спорудах на робочому місці, а населення, яке перебуває на вулиці має укриватися в найближчому підвальному приміщенні

Власники захисних споруд після сигналу оповіщення – мають відкрити ці приміщення. Два протирадіаційних та одне найпростіше укриття є в третій школі Тернополя. В одному з протирадіаційних приміщень є захисні двері, місця для ночівлі, вентиляція, підведена вода та туалети. Також в укритті є протигази.

Читайте також:

2022-01-28 13:53:21