Миколаївський архітектор відтворює зруйновані окупантами будівлі

Миколаївський 3D-дизайнер Олександр Єрмолаєв у рамках проєкту "MiNiMISTO" відтворює з конструктора LEGO зруйновані бойовими діями краєзнавчі та історичні будівлі.

Перші місяці після початку повномасштабного вторгнення митець працював під обстрілами вдома — в Корабельному районі.

Візіком,  maps API, Миколаїв,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Про творчість під час війни та те, як вдалося розширити географію мистецького проєкту LEGO-архітектор розповів кореспондентам Суспільного.

Олександр Єрмолаєв говорить, що LEGO захоплюється з дитинства, але активно створювати мініатюрні копії споруд розпочав під час карантину навесні 2020 року. За його словами, 11 березня 2023 року виповнюється три роки з дня створення першої моделі для майбутнього проєкту "MiNiMISTO".

До повномасштабного вторгнення проєкт був майже повністю присвячений Миколаєву та області. Я вважаю, що кожен автор має розповідати про свій рідний край, тому що він більше розуміється на тому, що краще розповісти. Від наявності авторів з різних регіонів України залежала й географія проєкту. На той момент мене підтримував лише один автор з Києва, але він доволі рідко щось будував, то більшість експозицій була присвячена безпосередньо нашій області, — говорить LEGO-архітектор.

Зі слів Олександра Єрмолаєва, протягом двох років функціонування проєкту вдалося створити майже сто робіт. Ще 15 завершених робіт не встигли опублікувати до початку вторгнення РФ.

Митець говорить, до воєнного стану діяльність проєкту була трохи інакшою — майже всі моделі будували наживо.

Оскільки наявні деталі доволі обмежені, тому доводилося це все збирати, публікувати, а після цього моделі розбиралися та з цих деталей будувалися нові моделі. Після початку війни ми перейшли переважно на віртуальне конструювання у спеціалізованій програмі, — каже Олександр Єрмолаєв.

2023-03-27 13:25:34