В історичній частині столичної Татарки може з'явитися 8-поверхівка (карта)

У Лук'янівському провулку Подільського району столиці може з'явитися багатоквартирний будинок заввишки 8 поверхів.

Провулок розташований в історичній місцевості Татарка.

Візіком,  maps API, Татарка, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Depo.Київ.

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав ЖБК "Ліберті Хіллз" відповідні містобудівні умови та обмеження.

Звести будівлю хочуть на присадибній ділянці, яка потрапляє до історичного ареалу та до меж пам'ятника ландшафту та історії місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір та долини річки Дніпро, – йдеться у дописі.

Будівництво планують розгорнути на земельній ділянці площею 0,203 га. За даними Державного земельного кадастру, ця земля перебуває у приватній власності у Дениса та Наталії Мартинюк. Право забудови цих земельних ділянок (суперфіції) належить ОК "ЖБК "Ліберті Хіллз".

По сусідству із земельною ділянкою, згідно з даними ЛУН, розташовані два об'єкти із співзвучними з ЖБК назвами – житловий комплекс Liberty Estate та клубний будинок Liberty Residence.

Зазначається 2019 році місцеві жителі обурилися будівництвом Liberty Residence на провулку Лук'янівському на ділянці площею 0,36 га, адже замість чотириповерхового будинку там звели п'ятиповерхівку. Цільове призначення цієї землі – для індивідуального житлового, гаражного та дачного будівництва, однак ділянку використали для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Довідка:

  • Татарка — історична місцевість Києва, забудована в другій половині XIX століття. Простягається звивистим, вузьким узгір'ям між Подолом, Глибочицею, Щекавицею, Лук'янівкою, Юрковицею, Вовчим і Реп'яховим ярами. Основні вулиці: Лук'янівська, Стара Поляна, Отто Шмідта, Татарська, Нагірна, Макарівська, Багговутівська, Половецька, Печенізька.
  • Назва місцевості походить від нижньогородських татар (переважно миловарів і торговців), які попервах оселилися поблизу нинішньої Татарської вулиці, названої так в 60-ті роки XIX ст., а невдовзі облаштувалися на Подолі біля Житнього ринку.

Читайте також:

2021-10-27 11:19:09