140 тис. осіб скористалися інтерактивною податковою картою

Державною податковою службою за підтримки Міністерства фінансів України, Міністерства цифрової трансформації за сприяння Апарату Ради національної безпеки і оборони України 24 серпня цього року впроваджено Інтерактивну податкову карту України.

Візіком,  maps API, податкова, карта,

Це – частина окремого проекту е-податки Національної програми інформатизації, передають Хроніки Обухова з посиланням на Урядовий портал.

Саме інформація про сплату податків до державного, а особливо до місцевих бюджетів набуває популярності у громадян та суспільства, йдеться у повідомленні.

Громадяни щоденно цікавляться, за який рахунок функціонує громада. Які податки та в яких розмірах надходять до бюджету громади? Хто з платників робить вагомий внесок в її розвиток та головне – хто не сплатив жодної гривні і має заборгованість?

З початку запровадження Інтерактивної податкової карти України її можливостями скористалося понад 140 тис. українців та громадян інших країн.

Сервіс набирає популярності не тільки в Україні, а й в Німеччині, Нідерландах, Польщі, Сполучених Штатах Америки.

Податковою службою було заплановано і вже створено податкові профілі територіальних громад, графічне відображення показників на звітну дату порівняно з попереднім періодом. Заплановане стає реальністю.

Відтепер користувачі мають можливість ознайомитись зі складовими профілів територіальних громад про:

  • загальні дані та демографію;
  • об’єкти соціальної інфраструктури та економіки;
  • активних платників податків;
  • топ-10 найбільших платників податків;
  • надходження у розрізі кодів класифікації доходів бюджету;
  • сплату податків за видами економічної діяльності;
  • структуру сплати податків;
  • боргові зобов’язання.

Децентралізація та розширення повноважень органів місцевого самоврядування, прозорість формування місцевих бюджетів – складові, що забезпечують прийняття правильних управлінських рішень, та підстава для розвитку територіальних громад.

Прозорість, відкритість, цифрові трансформації є одним з основних векторів діяльності податкової служби.

Читайте також:

2021-10-26 13:34:25