Switchblade 300 вже у ЗСУ

Switchblade 300 – це дрони-вбивці або дрони-камікадзе. Ця зброя здатна перевернути хід битви з ніг на голову.

Візіком,  maps API, Switchblade 300,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Маленька літаюча пташка має вагу трохи понад 2 кілограми. Вона висить у повітрі доти, поки не знайде ворожу ціль, а потім її знищує, йдеться у повідомленні.

Довідково:

  • Switchblade 300 – маленький, але від того не менш смертоносний дрон. Баражуючий боєприпас (або як його називають у народі дрон-камікадзе) вже виконує завдання в Україні.

Особливості дронів-камікадзе

  • Switchblade 300 – розробка американської компанії AeroVironment і створили його у 2011 році для морпіхів в Афганістані.

Специфіка афганської кампанії була доволі незвичною. Дістати ворога з артилерії вдавалося не завжди, адже терористи ховалися серед цивільних. Switchblade 300 став розв'язанням цієї проблеми.

Невеликий, малопомітний і безкомпромісно точний

Він – невеликий, малопомітний та безкомпромісно точний. Це баражуючий боєприпас, який здатен не просто знайти ціль, а й навіть переслідувати її, допоки не знищить.

Уявіть, що по позиціям України вогонь ведуть 10 установок російських "Градів". Дістатися до них часом просто нереально. В нагоді якраз стають дрони-камікадзе: лічені хвилини і пускових установок ворога немає.

Те ж саме відбувається і з колоною техніки. Дрони-камікадзе якраз і призначені для знищення таких цілей. Вони компактні, маневрені, а такі моделі як Switchblade 300 вміщаються у звичайний наплічник.

Дрон набирає швидкість 150 кілометрів на годину

Попри свою скромну вагу у 2,5 кілограми, Switchblade 300 може розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину і перебувати у повітрі до 15 хвилин. Хоч дальність польоту доволі скромна (всього 10 кілометрів), вона компенсується практичністю використання.

Як відбувається запуск зброї

Для запуску потрібна лише одна людина:

  • якщо запуск відбувається з тубуса – це займає всього 2 хвилини. Принцип схожий до міномета;
  • зі спеціальної пускової коробки підготовка до запуску займає до 10 хвилин.

Однак все насправді залежить від того, звідки саме здійснюється вихід безпілотника на полювання. Адже цю "пташку" можна запустити з корабля, з землі, літака і навіть із субмарини.

Далі – діло за невеликим моторчиком позаду дрона. Він дозволяє йому спокійно літати у пошуках цілі.

Читайте також:

2022-05-18 11:02:18