Супутникові знімки допомогли затримати небезпечного злочинця

У Колумбії затримали найвідомішого наркоторговця та лідера найбільшого в країні злочинного угруповання.

Візіком,  maps API, супутник, знімок,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на BBC.

Дайро Антоніо Усугу, більш відомого як Отоніель, схопили в результаті спільної операції армії, авіації та поліції в суботу.

Уряд Колумбії запропонував винагороду у розмірі 800 тис. доларів США за інформацію про його місцеперебування, тоді як США пообіцяли за його голову винагороду у розмірі 5 мільйонів доларів.

Президент Іван Дуке привітав затримання Отоніеля у телевізійному зверненні.

Це найбільший удар по наркобізнесу в нашій країні цього століття, - сказав він. - Цей удар можна порівняти лише з падінням Пабло Ескобара у 1990-х роках.

Отоніеля затримали в укритті в сільській місцевості провінції Антиокія на північному заході Колумбії, неподалік від кордону з Панамою.

В операції взяли участь 500 військових за підтримки 22 гелікоптерів. Загинув один поліцейський.

Отоніель ховався від влади у низці сільських будинків і не користувався телефоном - натомість спілкувався через кур'єрів.

Але його місцеперебування вдалося визначити два тижні тому, повідомляє газета El Tiempo.

Начальник поліції Хорхе Варгас заявив, що його пересування відстежували понад 50 експертів з розвідки за допомогою супутникових знімків. До пошуків залучили агенції США та Британії.

За останні роки здійснили кілька масштабних операцій із залученням тисяч офіцерів для захоплення 50-річного наркобарона, але досі жодна з них не була успішною.

Читайте також:

2021-10-25 14:01:22