У Львові створили інформаційний довідник-путівник «Львівський модернізм»

Реалізацією займалось «Бюро спадщини» у партнерстві з управлінням охорони історичного середовища та Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка».

Візіком,  maps API, Львів, путівник,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Хмарочос.

Довідник створили у рамках реалізації проєкту «100 років модернізму у Львові». Під час реалізації було підготовлено ряд відеороликів та проведено дослідження будівель епохи модернізму.

Довідник «Львівський модернізм» призначений насамперед для мешканців міста та власників приміщень у будівлях, збудованих у міжвоєнне двадцятиліття. Автори сподіваються, що він стане своєрідним путівником для пізнання цінності місцевої архітектури.

З довідника можна почерпнути рекомендації для відновлення і збереження кожного окремого архітектурного елементу та будівель в цілому.

Також у рамках проєкту «100 років модернізму у Львові» було створено путівник «Шлях львівського модернізму», а на фасадах тридцяти історичних будівель Львова, побудованих у міжвоєнний період, встановили інформаційні таблиці. Мова йде про історичні будівлі, розташовані в історичному ареалі.

Проєкт є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021». Його мета – сприяти популяризації та збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період.

Читайте також:

2021-10-23 13:01:22