Повітряні сили України збили картографічний дрон окупантів

Під час ракетної атаки в ніч на 18 травня, у Повітряних силах заявили, що окрім ракет збили російський безпілотник SuperCam S350.

Візіком,  maps API, SuperCam S350,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на chas.news.

За даними ресурсу «Мілітарний», початково така техніка виготовлялася задля аерофотозйому місцевості, що мало допомагати дослідникам у створенні карт, а також у рятувальних операціях. Однак після початку повномасштабної агресії рф проти України з'явилися й на озброєнні окупаційної армії. За їх допомогою ворог веде повітряну розвідку, йдеться у повідомленні.

SuperCam інколи буває важко визначити за допомогою спеціальних пристроїв, адже він обладнаний командно-телеметричною радіолінією, яка має функцію псевдовипадкового перелаштування частоти — це допомагає захиститися від різноманітних перешкод.

Під час польоту такий дрон здатен розвивати швидкість до 120 км/годину. Максимальна відстань, яку він здатен покрити за один раз, перевищує 240 км. У небі він здатен адекватно працювати на висоті від 150 м до 5 км. Для запуску такої техніки необхідно мінімум 15 хвилин, його одразу налаштовують у повністю автоматичний чи напівавтоматичний режим.

Зранку 16 травня Повітряні сили повідомили скільки ворожих цілей збили минулої ночі. Однак у назві допустили обмовку за Фрейдом і замість SuperCam написали SuperCum, що в перекладі з ангійської звучить, як супер кінчити, - йдеться у повідомленні.

2023-05-17 15:01:49