У Київській області встановлять спеціальні акустичні датчики

У Київській області встановлять спеціальні акустичні датчики, щоб виявляти дрони або ракети, якими Росія атакує Україну.

Візіком, API Visicom, карта,

Про це в інтерв'ю виданню Моя Київщина сказав начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на nv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За його словами, від людей поступає багато інформації, коли на низьких висотах рухаються дрони або ракети, які складно виявити радіолокаційно. Ці повідомлення важливі для аналізу військовими та подальших дій сил ППО.

Було ухвалено рішення по можливості для захисту об'єктів критичної інфраструктури обладнати відповідними [акустичними] датчиками, які зможуть збирати акустичну інформацію і своєчасно передавати для реагування підрозділами ППО. Це зможе захистити не лише критичну інфраструктуру, не лише підстанції, які постійно обстрілює ворог, а й інші об'єкти, на які будуть націлені удари, — розповів Нєбитов.

Такі датчики додаткового збору інформації дозволять силам протиповітряної оборони отримувати інформацію не тільки з радарів, лінії 102, а й, наприклад, з тих місць, де немає людей. Якщо інформацію передадуть завчасно — повітряні сили зможуть збити дрон чи ракету, каже Нєбитов.

Оснащення спеціальними відеокамерами та акустичними датчиками проводитиметься в межах розвитку програми Безпечна Київщина, на яку загалом виділили близько 77 мільйонів гривень, включно з серверним обладнанням, відеокамерами і відповідними датчики.

За словами начальника поліції Київщини, під час дослідження подій у Чорнобильській зоні правоохоронці дійшли висновку, що саме ця програма дала змогу військовим та силам самооборони аналізувати рух техніки РФ та іншу інформацію.

2022-12-29 12:02:14