Український стартап допоможе знайти могили предків і оцифрувати кладовища

У грудні журі обрало переможців інвестиційного онлайн-форуму EAST COAST: IT Investment Forum Довідка Форум з розвитку стартап-екосистеми на Сході України. Проходить раз на рік у Маріуполі.

Перше місце посів проєкт «Незабуду» — сервіс, куди можна завантажити інформацію про померлих родичів, розмістити її у вигляді QR-коду на памʼятнику і залишити мітку з геолокацією поховання на карті.

Візіком,  maps API, проєкт «Незабуду»

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на The Бабель.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Команда виграла 100 тисяч гривень на розвиток.

Ідея зʼявилася, коли одного разу я не змогла знайти місце, де похований мій батько. Мені здавалося, що я точно все памʼятаю і легко зорієнтуюся, але потрібне місце так і не знайшла. Коли ми провели глибинні опитування, виявилося, що таких, як я, дуже багато, а на державному рівні немає єдиної системи, де можна подивитися дані про місця поховання, розповіла фаундер проєкту Аліса Бобко.

За її словами "спочатку хотіли оцифрувати кладовища і зробити онлайн-карту".

Такі карти вже є за кордоном, наприклад, в Ізраїлі. Ми почали прораховувати вартість проєкту, але зрозуміли, що для нього потрібна масштабна підтримка держави, якої поки немає. Тому придумали стартап «Незабуду» — сервіс, який допомагає зберегти інформацію про близьких людей і місця, де вони поховані, зауважила вона.

Як це працює:

  • На платформі можна залишити інформацію про життя померлого, створити фотоархів у хмарному сховищі й додати на онлайн-карту геолокацію місця поховання.
  • Користувач заходить на сайт, заповнює спеціальну анкету, підвантажує фото.
  • Сторінку можна зробити повністю відкритою, щоб будь-хто зміг дізнатися інформацію про конкретну людину, а можна частково або повністю закрити.
  • Це як соціальна мережа, тільки для тих, хто помер. На платформі родичі зможуть ділитися спогадами про покійного і не втратити місце поховання.

Якщо людина не знає, де поховано його близького, ми допоможемо їй відшукати це місце через архів. Цю функцію ми хочемо залишити безоплатною, додала вона.

Читайте також:

2020-12-18 13:23:25