Starlink допомагає Україні у війні дронів

Starlink допомагає Україні домінувати у війні дронів і сіяти паніку серед росіян

Візіком,  maps API, Starlink,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Система супутникового інтернету Starlink допомагає українській армії відслідковувати та вбивати російських окупантів.

З перших днів війни міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров почав використовувати всі можливі важелі, щоб знайти підтримку Заходу. Величезна кількість санкцій, вихід не однієї сотні компаній і тиск на тих, хто ще не наважився припинити фінансувати війну, а також постійні переговори щодо підтримки України.

Українськими безпілотниками керує підрозділ Аеророзвідка. Фахівці використовують систему Дельта, яка доступна для роботи навіть на слабких ноутбуках. У ній є інтерактивна карта, дані для якої збираються із зображень з дронів, супутників, звичайних відеокамер і різних датчиків, що дає можливість відстежувати переміщення ворога.

Аеророзвідка також замінила технології зв’язку радянської епохи, замінивши їх на західне обладнання, захищене від зламу з боку російських хакерів, а також їхніх глушилок. Проте були сумніви, що система зможе продовжувати роботу в умовах нестабільного інтернету.

Видання зазначає, що оператори дронів в умовах сільської місцевої та без надійної системи зв’язку завдяки супутниковому інтернету можуть продовжувати свою роботу. Starlink забезпечить стабільний зв’язок, щоб оператори Аеророзвідки все одно могли використовувати свою техніку і не втрачати ворога з уваги.

Проте українська армія використовує дрони не лише для розвідки, а й для бомбардувань ворога. Відео роботи Байрактарів вже стали улюбленим контентом для багатьох українців. А робота української армії з дронами стала настільки ефективною, що нещодавно Пентагон вирішив відправити Україні Switchblade — так звані дрони-камікадзе.

Читайте також:

2022-03-21 14:52:09