Окупанти підпалили ліс біля Чорнобиля (карта)

У зоні відчуження, яку тимчасово контролюють окупанти, почалися займання. Росіяни обстрілюють з артилерії ліс, щоб спровокувати пожежі.

Візіком,  maps API, Чорнобиль, карта, ліс,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Також ворог уже 24 дні використовує інфраструктуру ЧАЕС для військових цілей, робітники станції перебувають у заручниках, а місто-супутник Славутич – на межі гуманітарної катастрофи.

У зоні відчуження почалися пожежі. Кілька осередків займання з'явилися самі по собі всередині безлюдної території, за 20 кілометрів від ЧАЕС. Про це розповів 24 каналу Валерій Коршунов, голова ГО "Європейський Інститут Чорнобиля" та керівник Волонтерського штабу під час гасіння пожеж у Чорнобилі-2020.

19 березня почало сильно горіти село Товстий Ліс та ліс навколо, є кілька осередків займання. При цьому днем раніше, 18-го, вогнище було тільки одне, а 17-го його не було зовсім, що можна відстежити на знімках супутників NASA, – каже Коршунов.

Товстий ліс перебуває в повній ізоляції, за 20 – 30 кілометрів від найближчих сіл. Пожежа виникнути від підпалу трави жителями сусідніх сіл не могла. Варто зауважити, що ще в ніч на 11 березня вже було помічено самозаймання у селі Стечанка всередині зони відчуження, але через низьку температуру та ранкову паморозь, воно не розгорілося та зупинилося, – додає експерт.

Довідково:

  • Є дані, що російські окупанти постійно обстрілюють з артилерії ліс у зоні відчуження, розташованої в районі ЧАЕС, щоб спровокувати пожежі рівня 2020 року.
  • Така тактикою ворога має на меті посіяти паніку серед мешканців Києва, спровокувавши бурхливі пожежі з викидом радіації, у той час, коли поблизу столиці йдуть активні бойові дії.
  • 11 березня це не вийшло через низьку температуру, але зараз, коли погода плюсова, а довкола Києва і так по селах повно пожеж і вони тривають по кілька днів, окупанти відновили цю тактику.

Читайте також:

2022-03-20 09:49:00