Компанія Ілона Маска оновила налаштування терміналів для кращого захисту від РЕБ

Виявляється, свіжі прошивки терміналів Starlink тепер мають своєрідну функцію, яка дозволяє їм протистояти глушилкам армії РФ

Візіком, API Visicom, Starlink,

Про це пише у своєму Facebook один з адміністраторів групи Народний Starlink Володимир Степанець, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

За його словами, починаючи з версії мобільного додатка Starlink 2023.12.2, кожен користувач термінала Starlink (з відповідно останньою версією прошивки 8cd5bb78-2b4d-46d4-95e0-a4cda85b39e0.uterm.release від 4/30) є несприйнятливим до GPS перешкод від РЕБ.

Для цього потрібно лише увімкнути режим "Use Starlink Positioning Exclusively" у розділі Settings — Advanced — Debug data, тим самим активувавши режим ігнорування системою термінала сигналів власного GPS приймача.

За словами Володимира, тут важливо знати, що цей режим вимикатиметься під час перезавантаження термінала або вимкнення та включення живлення. Є ще одна особливість: цей режим можна використовувати виключно за стаціонарного положення термінала. Будь-яке переміщення термінала або спроба активації режиму під час руху призведуть до втрати зв'язку.

Активувати режим потрібно тільки після того, як з'явився повноцінний зв'язок із супутниками та мережею Starlink. Передчасне активування може призвести до тривалої затримки встановлення з'єднання, стверджує фахівець.

Також, за словами адміністратора групи Народний Starlink, потрібно продовжувати захищати термінал від фізичних ушкоджень та маскувати його.

2023-05-11 12:28:05