Spacety Luxembourg SA запідозрили у передачі супутникових знімків для потреб бойовиків "Вагнера"

Компанію Spacety Luxembourg SA запідозрили у передачі супутникових знімків для потреб російської приватної військової компанії "Вагнер" у січні цього року.

Візіком,  maps API, знімки,

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euractiv, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на eurointegration.com.ua.

  • Spacety Luxembourg S.A., дочірня компанія Spacety China, опинилася у фокусі уваги після того, як потрапила у список Управління контролю за іноземними активами США в контексті санкцій проти "Вагнера".
  • Одразу два відомства Люксембургу - Мінекономіки та Міністерство закордонних і європейських справ - подали позов проти Spacety до держпрокурора у зв’язку з тим, що вона, ймовірно, передавала супутникові знімки для ПВК "Вагнер" та порушила санкції ЄС і законодавство 2018 року щодо експортного контролю.
  • Також у Мінекономіки підтвердили розірвання контракту на оренду офісів, якими компанія користувалася у Люксембурзі, а деякі установи заявили, що припинили співпрацю з нею – зокрема, Люксембурзький інститут науки і технологій (LIST) та Університет Люксембургу.

У компанії всі звинувачення заперечують.

Люксембург відомий проєктами у космічній сфері, оскільки у державі розташована штаб-квартира SES S.A. - одного з провідних операторів супутників, доходи якого сягають близько 2 млрд євро за рік.

2023-03-15 13:02:46