Skeiron оголосила про старт проєкту про Маріуполь під назвою Save Mariupil Heritage

Ідея проєкту – зберегти культурну спадщину України (і міста зокрема) від руйнівного впливу війни й часу за допомогою їхнього відтворення в 3D-моделях, які допоможуть під час реставрації в майбутньому.

Візіком,  maps API, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на the-village.com.ua.

Для цього два місяці тому почали збирати фото й відео драмтеатру й інших будівель Маріуполя: запустили краудфандингову кампанію, а також уклали угоду зі Spatialtech.info, які спеціалізуються на детальному дослідженні обстрілів культурних пам’яток.

  • Зараз уже можна побачити 3D-хмару точок центральної частини міста й 3D-тур по Маріупольському драматичному театру. Для цього використали екстер’єрні фото від компанії Cube online й інтер’єрні світлини Ольги Демідко. Переглянути тур, а також задонейтити на проєкт можна за посиланням.
  • Команда Skeiron планує створювати схожі імерcивні тури для інших історичних будівель у місті, щоб люди з усього світу могли вивчати історію й архітектуру Маріуполя. Крім того, проєкт хотіли б розширити за допомогою ігрових середовищ, як Unreal Engine.
  • На туристично-культурному хабі можна переглянути 3D-тури зруйнованими й пошкодженими внаслідок війни будівлями Києва, а в Київській області запустили VR-музей пам’яті війни, на якому доступні віртуальні тури Бучею, Ірпенем, Гостомелем і Бородянкою.
2023-03-15 12:55:00