В Південному Судані розпочалася найбільша у світі міграція сухопутних ссавців

6 мільйонів антилоп здійснюють приголомшливу подорож

Візіком, maps API, карта,

Джерело: phys.org

Деталі:

З повітря вони виглядають як річка, що тече ландшафтом - мільйони антилоп мчать через величезні луки Південного Судану в тому, що, за словами природоохоронців, є найбільшою міграцією сухопутних ссавців у світі.

Перший комплексний повітряний огляд дикої природи країни, оприлюднений у вівторок, виявив близько 6 мільйонів антилоп. Опитування, проведене протягом двох тижнів минулого року у двох національних парках та прилеглих районах, спиралося на спостерігачів у літаках, майже 60 000 фотографій та відстеження понад сотні тварин з ошийниками на площі близько 120 000 квадратних кілометрів.

Оцінка неприбуткової організації African Parks, яка провела роботу разом із урядом, значно перевершує інші великі міграційні стада, такі як 1,36 мільйона гну в Серengeti, що розкинулася між Танзанією та Кенією. Але вони попередили, що тваринам загрожує зростання комерційного браконьєрства в країні, де багато зброї та слабке правоохоронне законодавство.

Вчені б'ють на сполох

"Врятувати останню велику міграцію диких тварин на планеті - неймовірно важлива справа", - сказав Майк Фей, природоохоронний науковець, який очолив дослідження. "Існує так багато доказів того, що екосистеми світу руйнуються, ресурси світу сильно деградують, і це призводить до гігантських руйнувань на планеті".

Проблеми та перспективи

Південний Судан досі переживає наслідки п'ятирічних бойових дій, які спалахнули у 2013 році та забрали життя майже 400 000 людей. Вибори, заплановані на минулий рік, перенесли на грудень цього року, але підготовка до них майже не проводиться. У деяких районах тривають зіткнення, близько 2 мільйонів людей переміщено, а 9 мільйонів - 75% населення - залежать від гуманітарної допомоги, за даними ООН.

Міграцію вже рекламують як предмет національної гордості країни, яка намагається подолати своє минуле, сповнене конфліктів. Нещодавно в столиці Джубі з'явилися рекламні щити з міграцією, і уряд сподівається, що колись ці тварини стануть магнітом для туристів.

Браконьєрство ставить під загрозу міграцію

Охорона тварин на такій величезній території є складною. Нові дороги полегшили людям доступ до ринків, що сприяє браконьєрству. Роки повеней призвели до неврожаїв, через що деяким людям не залишається нічого іншого, як полювати на їжу. За оцінками African Parks, з березня по травень цього року щомісяця вбивали близько 30 000 тварин.

Довідково:

Уряд не ставить пріоритетом захист дикої природи. Менше 1% його бюджету виділяється міністерству дикої природи, яке заявило, що має мало машин для пересування рейнджерів для захисту тварин. Ці рейнджери кажуть, що їм не платили зарплату з жовтня і що браконьєри їх відстрілюють.


  • #Судан
  • #тварини
  • #міграція
2024-07-03 09:48:01