Геопросторові знімки можуть допомогти виробникам сонячної енергії: як?

Індустрія сонячних батарей — галузь, котра зростає неймовірно швидкими темпами. Зокрема, протягом останнього десятиліття йшлося про щорічне 50% зростання. Крім того, весь час велися все нові і нові розробки.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, геопросторові знімки, сонячні панелі

Втім, аналізуючи цю галузь, варто мати на увазі, що вона напряму залежить від такого параметра як «точність». Саме тому геопросторові знімки можуть допомогти розробникам сонячних батарей підвищити ефективність їх роботи. Крім того, зменшити витрати, повязані з подальшим обслуговуванням.

Про це пише в своєму гостьовому блозі на geospatialworld.net Дастін Прайс, менеджер з операцій компанії Landpoint, повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!


Давайте розглянемо роль геопросторового знімку у розвитку індустрії сонячних батарей. Особливо, коли він використовується паралельно з такими технологіями як БПЛА.

Відомо, що перед тим, як розпочати будь-який масштабний проект, варто здійснити попереднє опитування. Раніше для його втілення ходили пішки, використовували літаки або вертольоти. Подібні опитування були дорогими і тривалими. Один з їх результатів це простої на самому початку проекта.

Сьогодні дрони можна використовувати для швидкого покриття великих площ. Крім іншого, це важливо для розвитку індустрії сонячних батарей. Зокрема, геопросторову інформацію можна зафіксувати за допомогою технології лазерного сканування, котра, в свою чергу, використовується для детальніших зйомок.

Втім, очевидно, що збільшення точності зйомки зменшує можливість її подальшої обробки.

Точність зйомки впливає на якість планування. Покращення планування призводить до зниження витрат протягом всього будівельного процесу. І здатність використовувати ці скани без потенційного ризика у оператора не може бути знехтувана.

Створення повноцінних 3D-моделей рельєфу стає важливою частиною процесу розробки. Очевидно, що 3D-моделі рельєфу корисні в процесі планування будівництва і витрат. Власне кажучи, в рамках моделювання можна протестувати розташування сонячних батарей. Йдеться про те, що погодні умови пори року можуть бути змодельовані таким чином, щоб допомогти визначити найбільш ефективне розташування сонячних батарей.

Ефективне позиціонування сонячних батарей надзвичайно корисне, оскільки чим більше вони генерують сонячної енергії, тим краще. Розробники сонячних батарей можуть використовувати різноманітні алгоритми для точнішого визначення географічних даних, а відтак і формування найбільш оптимальних конфігурацій.

З часом кількість даних щодо оптимального розташування сонячних батарей буде збільшуватися, що призведе до уточнень під час наступних моделювань. Таким чином, тривимірні моделі рельєфу і геопросторові дані можуть використовуватися у галузі виробництва сонячної енергії і надалі.

Після встановлення сонячних панелей їх роботу можна підтримувати за допомогою геопросторових зображень. Зокрема, геопросторові знімки можна використовувати для виявлення проблем з установкою великих сонячних панелей. Йдеться про те, що безпілотники, котрі поєднують зображення із датчиками можуть виявляти деталі, за звичай невидимі для людського ока. Такі, приміром, як тепло, параметри котрого свідчитимуть про те, що батарею варто відремонтувати. Після фіксації проблеми безпілотник повідомляє про своє точне розташування і панель, котра, ймовірно, нефункціональна.

Для повноцінного функціонування сонячні панелі потрібно регулярно обслуговувати. Панелі можуть перегріватися. На них може впливати перманентне накопичення сміття. Після штормів вони потребують огляду. Без аерофотозйомки їх потрібно оглядати індивідуально. Втім, сучасні технології дозволяють робити це ретельніше і без власної фізичної присутності.

Безумовно, виробництво сонячної енергії це майбутнє, втім, для росту, воно повинно бути ефективним, надійним і доступним. Станом на сьогодні найбільші успіхи було досягнуто завдяки сонячних панелям, втім, вже зараз можна говорити про майбутнє вдосконалення підходів до видобутку сонячної енергії.

Відомо, що сонячні батареї відрізняються своїми розмірами. Так, фермери встановлюють невеликі сонячні установки, в той час як нові сонячні панелі можуть займати величезні ділянки землі.

Очевидно, шо геопросторові знімки гратимуть значну роль в процесі нарощування видобутку сонячної енергії. З їх допомогою компанії зможуть швидше запускати в роботу і керувати своїми сонячними установками.

Останні, в свою чергу, стануть надійнішими та ефективнішими завдяки 3D-моделюванню і моделюванню, в цілому.

Читайте також:

2019-12-10 14:33:08