Якість даних: головний пріоритет для прийняття прагматичного підходу до штучного інтелекту

Згідно з даними національних постачальників геопросторової інформації, штучний інтелект (ШІ) є можливістю підвищити ефективність, але для забезпечення точності необхідно підтримувати якість даних.

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

Більше половини учасників третього спільного семінару EuroGeographics – EuroSDR заявили, що тестують ШІ або підтвердили його невелике або помірне використання в межах своїх організацій.

Вони також визначили машинне навчання як найбільш актуальну технологію для своєї діяльності та назвали безпеку та точність ключовими питаннями, які слід враховувати в рамках політики ШІ.

Семінар 2023 року був організований некомерційними організаціями EuroGeographics та EuroSDR, європейською мережею досліджень просторових даних, яка пов'язує NMCAs з дослідницькими інститутами та університетами.

Довідково:

Він продовжив дискусію про ШІ в контексті NMCAs з заходів, проведених у 2021 та 2022 роках. Він об'єднав виробників, користувачів, академічні установи та постачальників програмного забезпечення для обговорення якості просторових даних, особливо зосередивши увагу на впливі нових технологій.


  • #ШІ
  • #ГІC
  • #геопростір
2023-11-20 13:41:57