За карту Закарпаття в кольорах угорського прапора відкрили кримінальну справу

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо депутатки Закарпатської облради Юдіти Петеї, яка опублікувала на своїй сторінці у Facebook карту Закарпаття в кольорах угорського прапора.

Візіком,  maps API, Закарпаття, Угорщина, карта,

Про це повідомила депутатка Верховної Ради України Соломія Бобровська у Facebook, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на uzhgorod.net.ua.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Стосовно Юдіти Петеї — депутатки облради Закарпаття, яка включає Закарпаття до складу Великої Угорщини. Офіс Генерального прокурора за моїм зверненням відкрив провадження. Досудове розслідування буде здійснювати Служба безпеки України, — йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрили за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Що відомо

Скріншот з дописом зі сторінки Юдіти Петеї, на якому зображена карта Закарпаття в кольорах Угорського прапору, опублікував народний депутат Віктор Балога.

Представниця проорбанівської КМКС Юдіта Петеї таки відреагувала на заяву Орбана про Україну, як нічийну територію — поставила у себе на сторінці фейсбук карту Закарпаття пофарбовану в кольори угорського національного прапору, — написав Віктор Балога.

Він повідомив, що пізніше депутатка видалила фото зі своєї сторінки.

На скріншоті видно, що допис, опублікований на сторінці тільки для друзів. На карті, розфарбованій в угорський прапор написано: "Нехай Бог береже Закарпаття".

Депутатка Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї на своїй сторінці у Facebook заявила, що її публікація із картою Закарпаття в кольорах угорського прапору — це фейк.

У створенні і поширенні цього фейку Юдіта Петеї звинувачує нардепа із Закарпаття Віктора Балогу. Депутатка заявляє, що це помста за те, що вона відкрито виступила проти нього на політичній арені.

Депутатка написала: "Вчергове звертаюся до нашого Президента Володимира Зеленського — зупиніть антиукраїнську діяльність Віктора Балоги, яка дискредитує Україну на міжнародній арені та дестабілізує ситуацію в мирному Закарпатті".

2023-02-15 13:29:13