Румунія: розкрито найбільшу в історії країни мережу перевезення мігрантів

Правоохоронці Румунії викрили діяльність масштабної мережі, яка організовувала нелегальне перевезення мігрантів до країн Європейського Союзу.

За повідомленням Digi24, це найбільша подібна операція в історії країни.

Джерело: eurointegration.com.ua

Деталі:

Розкриття стало результатом понад річної роботи правоохоронних органів та прикордонників. За цей час було перехоплено багато транспортних засобів з мігрантами та ідентифіковано членів мережі. Всього затримано близько 40 осіб, як громадян Румунії, так і інших країн.

Нелегальний маршрут пролягав від Дунаю до кордону з Угорщиною. Спочатку контрабандисти вночі переправляли мігрантів човнами з болгарського берега Дунаю, без моторів, щоб залишатися максимально непомітними.

Далі людей перевантажували у дорожній транспорт і везли на захід, до міста Арад. Там мігрантів ховали у вантажівках, вже опечатаних румунськими митниками, щоб таким чином приховано переправити через кордон Угорщини.

Контрабандисти вдосконалили метод: вони навчилися майстерно зрізати печатку і заклеювати назад практично непомітно.

За перевезення одного мігранта зловмисники брали 5000 доларів. Слідство вважає, що їм вдалося заробити близько 2 мільйонів доларів.

Довідково:

Ця подія свідчить про серйозність проблеми нелегальної міграції в Європі. Правоохоронні органи країн ЄС продовжують посилювати співпрацю для боротьби з організованими злочинними групами, які наживаються на людському горі.


  • #Румунія
  • #мігранти
  • #карта
2024-03-15 11:32:43