Крилос: подорож крізь час

На мальовничому березі річки Лукви, де зараз розкинулося село Крилос, колись вирувало життя протягом століть.

Тут, на цій багатій на історію землі, археологи знайшли сліди поселень, що сягають XII-VII століть до н.е., залишені носіями культури фракійського гальштату.

Джерело: Національний заповідник «Давній Галич»

Деталі:

Згодом на цьому місці виникло Крилоське городище, яке стало значним центром для племінного об'єднання білих хорватів. А з XIV століття воно увійшло до складу Галицько-Волинського князівства.

Крилоське городище протягом століть привертало увагу археологів та істориків. Завдяки їхнім дослідженням було розкрито та вивчено безліч артефактів, що дають нам уявлення про життя та культуру людей минулих епох. Серед найцікавіших знахідок – споруди, які, ймовірно, належать до княжого двору та церкви Св. Спаса, згадуваних у літописах.

Археологічні розкопки на Крилоському городищі виявили залишки наземних споруд, поховань та цінні артефакти, що розкривають перед нами таємниці життя та звичаїв давніх жителів цих місць.

Довідково:

Національний заповідник «Давній Галич» та Музей історії Галича продовжують досліджувати цю унікальну історичну спадщину. Ми запрошуємо вас долучитися до наших екскурсій та заходів, щоб разом відкривати неймовірні сторінки нашого минулого та відчути дух минулих епох.


  • #городище
  • #археологія
  • #карта
2024-03-15 11:25:04