Історики склали інтерактивну карту, яка дозволяє досліджувати подорожі часів Римської імперії

На поїздку довжиною 2000 км робітнику за часів давнини довелося б заощаджувати більш ніж три роки. Така дорога зайняла б 21 день.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Історики склали інтерактивну карту, яка дозволяє досліджувати Європу, де Римська імперія сягала 2 750 000 кв. кілометрів, і дізнатися, скільки пішло б часу та грошей на подорожі мешканцям 200 року нашої ери. Про це повідомляє The Daily Mail.

Карти Римської імперії склали історики Стенфордського університету, вона охоплює 632 об'єкти, у тому числі міські поселення та гірські маршрути.

Система підраховує, скільки б довелося витратити давнім людям на подорожі сухопутними та морськими маршрутами в залежності від пори року та конкретного засобу пересування.

Наприклад, на те, щоб дістатися з Лондонія (Лондон) в Рим у липні 200 року нашої ери, пішов би 21 день, довелося б подолати 2643 км. У давньоримських динаріях така поїздка обійшлася б одному пасажиру в 1031 динарій. Для наочності, у ті часи праця некваліфікованого робітника оплачувалася з розрахунку 1 динарій на день. Тобто знадобилося б накопичувати гроші на поїздку понад три роки.

Серед можливих засобів подорожі користувачам є поїздки на конях, волових візках, приватних каретах, на ношах або під час військового маршу.

Відправні точки маршрутів вибираються в меню, можна вибрати навіть пору року, а також виключити маршрути, які проходять через річки або моря.

2023-06-05 14:37:12