Нове археологічне відкриття кидає виклик теоріям про міграцію людей до Австралії

Нещодавнє дослідження ставить під сумнів теорію про те, що люди використовували острів Тимор як перевалочний пункт на шляху до Австралії та Нової Гвінеї.

Візіком,  maps API, карта,

Джерело: popularmechanics.com

Деталі:

Дослідники з Австралійського національного університету (ANU) проаналізували кам'яні артефакти та кістки тварин з печери Лайлі на острові Тимор. Вони виявили, що найдавніші свідчення людської діяльності на острові датуються лише 44 000 років тому, що значно пізніше, ніж перші поселення людей в Австралії, які сягають 65 000 років тому.

Це відкриття свідчить про те, що люди не могли використовувати Тимор як міст до Австралії, адже вони прибули на острів значно пізніше. Натомість дослідники вважають, що люди, ймовірно, мігрували до Австралії через Нову Гвінею.

Дослідження також ставить під сумнів теорію про те, що люди випадково опинилися на острові Тимор. За словами вчених, свідчення вказують про те, що заселення острова було "свідомою та масштабною колонізаційною подією".

Довідково:

Це відкриття кидає виклик нашому розумінню ранньої міграції людей в Південно-Східну Азію та Австралію. Дослідникам ще належить з'ясувати багато деталей, але це дослідження знаменує собою значний крок у розгадці таємниці того, як люди заселили цю частину світу.


  • #археологія
  • #Австралія
  • #карта
2024-06-17 08:52:52