Карти доріг Римської імперії на сучасні супутникові знімки

Дослідники з Ґетеборзького університету зазначили, що римська мережа доріг була спланована найбільш оптимально з економічного погляду. Результат видно і зараз — міста, розташовані вздовж магістралей, що колись існували, процвітають.

Візіком, API Visicom, карти, дороги,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на htechno.nv.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Таких висновків вони дійшли після того, як наклали карти доріг Римської імперії на сучасні супутникові знімки, використовуючи інтенсивність освітлення в нічний час як приблизний показник економічної активності.

Це дивно, з огляду на те, що після краху Римської імперії виникла можливість переглянути транспортну інфраструктуру. Проте вона часто залишалася незмінною.

Важливість свого дослідження вчені аргументують необхідністю планування будівництва доріг як потужної допомоги для розвитку економіки.

Наприклад, у Швеції ми говоримо про можливе будівництво нових магістральних залізничних ліній, — каже один із авторів роботи Ола Олссон. — Обговорюються нові ділянки залізниці, і якщо вони будуть збудовані, очікується, що деякі громади отримають велике економічне зростання.

2022-11-21 14:31:51