Карта дна допомогла виявити новий риф

Під водою біля берегів Австралії група дослідників помітила риф. Його довжина 500 мерів. Відкрили його під час створення карти дна на півночі Великого Бар'єрного рифа.

Візіком,  maps API, карта дна,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Що відбулося?

Як відомо, близько 70% Землі вкрито водою і, попри розвиток технологій, величезна частина світового океану залишається недослідженою.

Наприклад, недавно вчені з Австралії виявили окремий риф, який вище, ніж Емпайр-стейт-білдінг і Ейфелева вежа.

При створенні 3D-карти дна Великого Бар'єрного рифа дослідники помітили величезний вертикальний виступ, приблизно у 130 км від австралійського мису Йорк.

Зареєстрована висота рифа — понад 500 метрів, а ширина його основи — близько 1,5 км. Повідомляється, що це перший окремий риф таких розмірів, виявлений у цьому районі з кінця XIX століття.

Це великий риф, про який ми навіть не підозрювали. Це підкреслює те, як мало ми знаємо про багатьох частинах океану, навіть про Великий бар'єрний риф. Площа цього морського парку становить 344 тис. кв. км, — більше, ніж площа багатьох європейських країн, — заявили автори роботи.

Що це за риф?

  • Виявлений риф не є частиною Великого Бар'єрного рифа, і в ньому немає великої кількості коралів. Зате на цьому рифі живе величезна кількість губок, морських віял та інших тварин.
  • Це означає, що у цьому районі сконцентрована велика кількість поживних речовин.
  • Головний інструмент, який дозволив зробити це відкриття — дослідний робот SuBastian. Трансляцію занурення робота під воду провели на YouTube.

Читайте також:

2020-10-29 13:36:39