Відомий картографічний стартап розвиватиме в Україні новий проєкт

Всесвітньо відомий стартап українки Анастасії Волкової розвиватиме в Україні проєкт з мінімізації шкідливих викидів.

Візіком,  maps API, Regrow, карта,

Про це повідомляє міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко у Facebook, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на landlord.ua.

Як про Анастасію розповідають в міністерстві, торік BBC включило її у сотню впливових та надихаючих жінок світу. Вона створила компанію Regrow, яка має 4 штаб-квартири у світі. У 2019 році вона залучила майже 9 млн доларів інвестицій. Серед інвесторів – венчурний фонд Microsoft, Space Angels, Main Sequence Ventures, Air Tree.

Компанія надає онлайн-сервіс, який аналізує супутникові знімки полів, фотографії дронів, застосовує технології штучного інтелекту та на основі отриманих даних радить фермерам оптимальний варіант: що робити, аби вберегти урожай. Унікальність у тому, що система дозволяє виявити майбутні проблеми з урожаєм задовго до того, коли їх можна побачити вже неозброєним оком.

Сьогодні її стартап може бути дуже корисний Україні у питанні розвитку вуглецевого землеробства, або carbon farming. Зараз це загальносвітовий тренд, який дозволить зробити важливий позитивний внесок у битві за клімат, – йдеться в повідомленні.

Довідка:

  • На сільське господарство припадає в середньому 20–25 % усіх викидів сільськогосподарських країн-виробників. Але завдяки вуглецю воно може перетворитися в галузь з чистими негативними викидами. Суть вуглецевого землеробства полягає у збільшенні ґрунтового вуглецю та мінімізації використання агрохімікатів (добрив, засобів захисту рослин).

Читайте також:

2021-11-09 10:37:22