З'явилася карта рівня радіації в Україні та Києві

З самого початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України та захоплення Чорнобильської і Запорізької АЕС виникла ядерна загроза, яка нависла над Європою та всім світом.

Візіком,  maps API, радіація, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Факти.

Через терористичні дії окупантів питання радіаційної безпеки сьогодні знову стоїть перед світом досить гостро, – прокоментував в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. – Всі ми вже знаємо, якими можуть бути наслідки аварій на об’єктах атомної енергетики. Звичайно, це викликає занепокоєння в українців, громадян інших країн, будь-якої адекватної людини.

Карта радіаційного фону онлайн

У таких умовах існує надзвичайно високий запит на актуальну інформацію про стан радіаційного фону в Україні, де ведуться запеклі бойові дії. Тому багато людей щодня шукають інформацію про рівень радіації та радіаційне забруднення по всьому світу.

Щоб суспільство мало максимум правдивої інформації і щоб населення могло своєчасно отримати захист, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів разом із ГО SaveDnipro на Saveecobot зібрали дані на єдиній карті радіаційного фону в Україні. На ній відображаються заміри з усіх точок контролю, розміщених по всій країні.

Це стало можливим завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби надзвичайних ситуацій України, Укргідрометцентром, органів місцевої влади та суб’єктів господарювання.

Читайте також:

2022-03-29 16:35:56