Європа запустить супутник квантового шифрування

Супутник Eagle-1 стане першим космічним пристроєм розподілу квантових ключів (QKD) для Європейського Союзу та може забезпечити новий рівень захисту зв’язку в Європі.

Візіком,  maps API, супутник,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на techno.nv.ua.

За словами Європейського космічного агентства, Eagle-1 проведе три роки на орбіті, тестуючи технології, необхідні для забезпечення захищеного зв’язку нового покоління.

Супутник продемонструє «здійсненність технології квантового розподілу ключів, яка використовує принципи квантової механіки для розподілу ключів шифрування таким чином, що будь-яка спроба прослуховування буде негайно виявлена».

ЄКА офіційно підписала контракт на Eagle-1 із проєктом SES під час Міжнародного конгресу астронавтики (IAC) у Парижі наприкінці вересня. Люксембурзька компанія очолить консорціум із більш ніж 20 європейських компаній для розробки Eagle-1.

Супутникову платформу Eagle-1 надасть італійська компанія SITAEL, а квантовий ключ — німецька Tesat Spacecom.

У проєкті також беруть участь компанії з Австрії, Бельгії, Чехії та Швейцарії.

Європейська безпека та суверенітет у майбутньому світі квантових обчислень мають вирішальне значення для успіху Європи та її держав-членів», — йдеться в заяві генерального директора SES Стіва Коллара. Він додав, що мета полягає в тому, щоб «просувати квантові комунікації та розвивати систему Eagle-1 для підтримки безпечних та суверенних європейських мереж майбутнього.

Читайте нас також:

2022-10-17 13:28:07