У Житомирі намалювали GPS-треком напис «ЗСУ»

Житомирські спортивні активісти передають привіт Збройним Силам України — своїм забігом вулицями обласного центру вони намалювали GPS-треком напис «ЗСУ».

Візіком,  maps API, Житомир, GPS, трек, ЗСУ,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на armyinform.com.ua.

Як розповів журналістові АрміяInform один із організаторів забігу, житомирянин Юрій Мілованов, щороку, починаючи з 2019 року, група бігунів виконує символічний забіг на Покрову, присвячуючи його українському війську.

Цього року ми дещо переформатували захід, — пояснює Юрій. — По-перше, провели його не 14 жовтня, а за кілька днів після свята. І, по-друге, замість марафону навколо Житомира зі зрозумілих причин ми бігли міськими вулицями, утворюючи треком малюнок у вигляді абревіатури «ЗСУ».

Причини насправді зрозумілі, адже три роки поспіль марафон відбувався там, де зараз у лісах можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети, уламки ворожих ракет тощо. Та й блокпости ніхто не відміняв, тож у місті наразі бігати краще.

Раніше маршрут трохи перевищував стандартний марафонський і складав 43,5 км. Цього року Юрій Мілованов вирішив побудувати його таким чином, аби утворити абревіатуру «ЗСУ». На відстань, каже, не звертав уваги — головне, аби вийшов малюнок. Після прокладання маршруту з’ясувалося, що його довжина становить 17 км.

Цей забіг житомиряни присвятили усім захисникам і захисницям України і, зокрема, своїм друзям, які зараз стали до лав Збройних Сил України та боронять нашу землю.

У такий спосіб ми висловлюємо свою безмежну вдячність тим, хто в цей час захищає нашу Україну від російських загарбників, — говорить Юрій.

Створенням GPS-малюнків чоловік захопився кілька років тому, а результати своєї «бігової творчості» публікує у спільноті «Бігопис». Тут є і вишиванка, і карта України, і багато інших. Юрій говорить, що в такий спосіб він із однодумцями намагаються зробити так, щоб від бігу була користь не лише для їхнього здоров’я, а й, так би мовити, соціально-гуманітарний сенс.

Читайте нас також:

2022-10-17 13:18:42