Cтартує конкурс безбар’єрних маршрутів Одеси

Команда проєкту Provodnik з радістю оголошує про проведення конкурсу безбар’єрних маршрутів Одеси.

Візіком,  maps API, Одеса, маршрути,

Через відсутність в публічному доступі, в тому числі Google Maps, актуальної інформації про рівень доступності міської інфраструктури, жителі з обмеженою мобільністю не можуть спланувати свій маршрут.

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Простір.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Також вони навіть не знають, які перешкоди їх можуть очікувати на шляху з точки А в точку Б. Мова йде не тільки про людей з інвалідністю. У пандусах відчувають гостру потребу батьки з дитячими колясками, кнопки виклику персоналу також будуть корисні людям поважного віку, йдеться у повідомленні.

Звичайно, ми за інклюзивний універсальний дизайн, який дає можливість кожному повноцінно користуватися навколишнім середовищем. Але поки архітектори і будівельники розбираються в нових державних будівельних нормах, ми можемо зібрати всю інформацію про наявну інфраструктуру в одному місці, розповіли організатори.

Використовуючи інтерактивну карту provodnik.online, учасники конкурсу нанесуть інформацію про доступність популярних маршрутів і місць міста.

Довідково:

  • Ініціатива створення доступної карти Одеси проходить за підтримки грантової програми від Благодійного фонду Територія Можливостей.
  • Provodnik – фіналіст Хакатона програми ЄС «Регіональний механізм підтримки громадянського суспільства країн Східного партнерства», переможець EU Digitalization for Civil Society Award 2019.

Формат конкурсу:

  • До 9 березня – реєстрація команд по 2-3 людини;
  • 10 березня – онлайн інструктаж для всіх команд;
  • 12 березня – публікація списку маршрутів і місць;
  • 13 березня – використовуючи інтерактивну карту provodnik.online, учасники конкурсу нанесуть інформацію про доступність популярних маршрутів і місць міста.
  • 14-15 березня – публікація переможців конкурсу, які отримають призи від наших партнерів.

Участь безкоштовна.

Email provodnik.team@gmail.com

Читайте також:

2021-03-10 11:32:22