У окупованому Криму міліють водосховища і річки (карта)

В окупованому Росією Криму стрімко міліють водосховища, що живлять великі міста, як наслідок - кримчани відчувають все більший дефіцит прісної води.

Візіком,  maps API, Крим, водосховища, річки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УП.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Видання підготувало карти, на яких наочно показані річки півострова, які висохли чи обміліли, а також проблемні водосховища, що більше не забезпечують потреби окупованих територій у прісній воді, йдеться у повідомленні.

Станом на початок березня близько десятка водосховищ або обміліли, або повністю виснажені.

Перші дійсно серйозні проблеми з водою виникли у Сімферополі і найближчих до нього населених пунктах влітку 2020 року. До окупації Сімферопольський район забезпечувався водою з трьох водосховищ:

  • Аянського,
  • Сімферопольського
  • і Партизанського.

Однак рівень води в них ще минулої осені впав до критичних позначок.

Через виснаження водоймищ місто, а також Сімферопольський район з вересня отримують воду за графіком - по три години вранці і ввечері.

На аналогічний графік перевели жителів Бахчисараю і Бахчисарайського району. Окупанти визнали повне виснаження Загорського водосховища, яке разом зі Щасливенським багато років забезпечувало водою Ялту і Бахчисарайський район.

Окупаційна влада Ялти розраховували на те, що рясні снігопади в Криму наповнять водосховища декількома мільйонами кубометрів води, але їх надії не виправдалися.

На даний момент запасів Загорського і Щасливенського водосховищ вистачить максимум на три місяці.

Крім того, критично низький обсяг води зберігається в Ізобільненському водосховищі, що живить Алушту.

До "мертвого об'єму" наближаються водні джерела Білогірського району - Балановське і Тайганське водосховища. На даний момент гострий вододефіціт відчувають жителі селища Зуя і села Кримська Роза Білогірського району.

Без стабільного джерела водопостачання залишився і Севастополь. Там з минулого року стрімко міліє Чорноріченське водосховище. А пошук підземних вод для забезпечення міста досі не дав бажаного результату.

Окрім водосховищ, через погодні умови в Криму висихають і річки.

Візіком,  maps API, Крим, водосховища, річки,

На початку березня у Гідрометцентрі окупованого Криму повідомили про поповнення водосховищ, що знаходяться в руслах річок. Серед них були названі

  • Чорноріченське,
  • Білогорське,
  • Сімферопольське,
  • Щасливенське
  • і Партизанське.

Проте води, що прибула, виявилося недостатньо для потреб півострова, тому обмежувальні графіки подачі води в кримських вододефіцітних регіонах не послаблятимуть.

2021-03-09 13:08:40