НАТО та Planet Labs об’єднують зусилля для посилення глобального космічного спостереження

Компанія Planet Labs PBC, провідний постачальник щоденних даних і аналітики про Землю, оголосила про підписання нового контракту з Агентством зв’язку та інформації НАТО (NCIA).

Цей контракт підкреслює продовження зростання компанії Planet в державному секторі, після нещодавнього розширення контракту з Міжнародним урядовим агентством, що є союзником США, та підписання пілотного контракту з Міністерством оборони іншої країни.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

Програма NCIA під назвою Alliance Persistent Surveillance from Space (APSS) використовуватиме високоточні супутникові дані Planet SkySat для підтримки місій НАТО.

Завдяки можливостям Planet щодо завдань зі збору даних, керівники НАТО отримають доступ до зображень, що дозволить детально відстежувати та аналізувати військові можливості і діяльність інших держав, контролювати військову інфраструктуру, виявляти переміщення, оцінювати загрози та заповнювати прогалини в розвідданих. Це допоможе створити загальну некласифіковану картину оперативної ситуації для союзників.

"У часи підвищеної глобальної напруги така можливість надавати інформацію НАТО є вкрай важливою для зміцнення багатонаціональних альянсів та сприяння миру через прозорість і відповідальність з космосу," — зазначив Вілл Маршалл, співзасновник і генеральний директор Planet. "Ми раді співпрацювати з командою APSS для впровадження нових космічних технологій, які покращують глобальну безпеку."

Програма APSS, заснована в лютому 2023 року, є багаторічною міжнародною ініціативою, що спрямована на використання космічних даних для покращення обміну розвідданими та підвищення ефективності збору і управління космічною інформацією в інтересах НАТО.

APSS також вдосконалює інтеграцію НАТО з новітніми технологіями, такими як хмарні рішення та аналітичні інструменти на основі штучного інтелекту, що є ключовими для управління зростаючим обсягом космічних даних.

"Космос має критичне значення для НАТО, підтримуючи навігацію, відстеження сил, виявлення запусків ракет та забезпечуючи ситуаційну обізнаність і ефективне командування," — зазначила Ларисса Паттен, голова відділу прийняття космічних технологій та стійкості в NCIA. "Завдяки завданням Planet, що виконуються кілька разів на день, ми можемо моніторити великі території, що представляють інтерес для НАТО, посилюючи нашу технологічну перевагу та виконуючи місію збереження миру і безпеки для майже мільярда людей."

Довідково:

Цей контракт підкреслює продовження зростання компанії Planet в державному секторі, після нещодавнього розширення контракту з Міжнародним урядовим агентством, що є союзником США, та підписання пілотного контракту з Міністерством оборони іншої країни.


  • #Planet
  • #НАТО
  • #моніторинг
2024-09-10 10:27:34