Закупівлі для укриттів у київських школах і садках: як перевірити все на онлайн-карті

Тепер можна перевірити, що планують закупити для укриттів київських шкіл і садків, завдяки онлайн-карті від проєкту Dozorro Transparency International Ukraine.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: village.com.ua

Деталі:

На цій карті відображаються поточні та заплановані роботи в укриттях навчальних закладів, а також деталі щодо статусу закупівлі, її вартості, підрядників і укладених договорів.

За даними Dozorro, із початку 2024 року було проведено понад 600 закупівель на загальну суму понад 4 мільярди гривень, із яких 537 вже завершені, із загальними вкладеннями понад 2 мільярди. Однак команда також виявила кілька випадків завищених цін на будівництво, де переплати сягали до 7 мільйонів гривень.

Трійка лідерів за обсягами запланованих закупівель включає Голосіївський район (932 мільйони гривень), Дніпровський район (886 мільйонів) та Дарницький район (863 мільйони гривень).

Аналіз цін на будівельні матеріали показав значні відмінності між районами. Наприклад, ціна на арматурну сталь коливалася від 36 604 грн/т у Святошинському районі до 48 624 грн/т у Шевченківському, а пісок коштував від 297 грн/м³ у Дніпровському до 649 грн/м³ в Оболонському районі.

Довідково:

Dozorro — це проєкт Transparency International Ukraine, який займається моніторингом публічних закупівель та працює над зменшенням рівня корупції в Україні.


  • #Київ
  • #карта
  • #закупівлі
2024-09-09 11:17:11