Великобританія передала українській армії безпілотник PHOLOS?

Імовірно, Великобританія передала українській армії безпілотник PHOLOS, здатний перебувати в повітрі до 45 хвилин.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

На озброєнні української армії помічений безпілотник із вертикальною системою зльоту, ймовірно, британо-американський PHOLOS. Про це повідомляється в блозі Ukraine Weapons Tracker.

Автори отримали фотографію загадкового БПЛА вертикальної системи зльоту та посадки. Стверджується, що він використовується в українській армії. Точна модель його невідома, проте він дуже схожий на британо-американську розробку компаній Overwatch Aerospace і Ascent Aerosystems дрона-камікадзе PHOLOS.

На фото дрон не схожий на попередні показані моделі PHOLOS VTOL, однак у нього є різні модифікації з різними варіантами корисного навантаження.

Відомо, що БПЛА здатний перебувати в повітрі 45 хвилин, а оснащується він оптико-електронною інфрачервоною камерою. Раніше Великобританія анонсувала передачу української армії бойові припаси, що баражують (дрони-камікадзе). Також було зафіксовано кілька ударів ЗСУ по російських цілях, які важко віднести до якоїсь конкретної системи.

Довідково:

  • Наразі автори не можуть упевнено назвати точну модель на фото через те, що співпраця України з комерційними представниками не завжди публічна.
  • Натомість військовий оглядач Роман Бочкала припускає, що на фото може бути зображений або американський Phoenix Ghost, або ізраїльський Spike Firefly.

Читайте також:

2022-05-30 15:06:19