Супутниковий знімок від 19 червня зафіксував понтон окупантів

Тепер наступ на Харківщину може посилитись, оскільки переправу ворог тепер може використовувати як альтернативу зруйнованому мосту.

Візіком,  maps API, супутник, знімок,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Кореспондент.

Окупанти добудували понтонну переправу через річку Оскол біля тимчасово окупованого селища Куп'янськ-Вузловий Харківської області та можуть її використовувати. Про це свідчить супутниковий знімок від 19 червня, який перебуває у розпорядженні Схем (Радіо Свобода), йдеться у повідомленні.

Військові експерти дійшли висновку, що активні будівельні та монтажні роботи завершено. Тепер окупанти можуть використовувати переправу як альтернативу зруйнованому мосту.

Журналісти проаналізували знімки цієї території за інші дати. Станом на 26 травня будівельних робіт зафіксовано не було. Перші ознаки з'явилися 30 та 31 травня. Процес будівництва понтонної переправи супутник зафіксував 3 червня.

Також раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що у Харківській області ворог "посилено відновлює транспортну інфраструктуру та зводить понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях".

Довідково

  • Куп'янськ-Вузловий підпорядковується місту Куп'янськ. За даними карти Liveuamap, селище окуповане армією РФ щонайменше з 2 березня.

Читайте також:

2022-06-22 12:35:06