Миколаївські добровольці вчаться оцінювати місцевість та орієнтуватися без карти

Члени добровольчих формувань територіальних громад області під керівництвом військовослужбовців-інструкторів опановують тактику дій у тилу ворога.

Візіком,  maps API, добровольці, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vgoru.org.

Сьогодні кожен доброволець виконував роль командира взводу та готував дані для ведення робочої карти, – розповідає командир добровольчого формування Віталій С. – Добровольці вчилися оцінювати місцевість, виконувати вимірювання, орієнтуватися без карти та за нею, визначати координати орієнтирів та цілей, також попрацювали із приладами для вимірювання.

Заняття з військової топографії відбуваються в лісах та полях. Серед добровольців багато мисливців, яким добра знайома місцевість. Але для військових дій потрібні й інші навички.

За сьогодні ми багато чому навчились, – розповідають добровольці. – Найголовніше – орієнтуватись на незнайомій місцевості. За кілька годин довелося пройти за азимутами від однієї контрольної точки до іншої замало не 20 кілометрів. І це – у чітко встановлений інструктором нормативний час. Тому кожен намагався включати мізки і використовувати набуті раніше знання, аби вдало пройти прокладений на карті маршрут руху, - повідомляють Миколаївські новини.

Читайте також:

2022-06-20 15:26:40