В Одесі затримали "картографа" - прихильника "русского мира"

Завербований російськими спецслужбами чоловік збирав інформацію про розташування постів берегової охорони та позицій ЗСУ, яку надавав окупантам, а також постійно контактував із представниками ПВК "Вагнер".

Візіком, API Visicom, Одеса,

Про це повідомила 13 грудня пресслужба СБУ – відповідна інформація з'явилась в офіційному Телеграм-каналі відомства, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на stopcor.org.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Успішне затримання колаборанта стало результатом контрдиверсійної операції Служби безпеки України на півдні.

У смартфоні зловмисника правоохоронці виявили електронні мапи з "цілями" повітряних ударів ворога по чорноморському узбережжю України. Для збору розвідданих чоловік особисто виходив на "місцевість", приховано вів спостереження за українськими об’єктами та здійснював їх фотофіксацію. А в подальшому пересилав цю інформацію кураторам з російських спецслужб у вигляді міток на картах з детальним описом прилеглої території.

Насамперед його цікавили місця дислокації та особливості маскування українських підрозділів берегової оборони. Крім цього він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони обласного центру, – йдеться у повідомленні.

2022-12-13 16:45:30