Українець наклав площу окупованих територій на карти інших країн

Українець Олексій Бокоч опублікував на своїй сторінці у Facebook пост з ілюстраціями у вигляді карти, на якій позначена окупована РФ територія України, та карт інших країн з обведеною аналогічною за площею територією.

Візіком,  maps API, Україна, окупація, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

З вечора 29 травня пост зібрав 10 тисяч репостів та 2,5 тисячі лайків.

Загальна площа окупованої території, вказана на карті Бокача — 123229,33 квадратні кілометри або близько 20% території України у міжнародно визнаних кордонах, що становить 603549 квадратних кілометрів. Як саме він її порахував, не уточнюється.

На опублікованих картах видно, що цю територію можна порівняти з більшою частиною Італії, Чехією та Словаччиною, або Австрією і Швейцарією разом узятими, половиною Великої Британії чи Німеччини, або Словенією, Хорватією та Боснією і Герцеговиною разом.

Свій пост Бокач прокоментував англійською.

Для моїх європейських друзів! Просто майте на увазі цю область України, окуповану Росією, коли слухаєте заяви своїх політиків, — сказано в цьому коментарі.

Такі ж карти опублікувала на своїй сторінці в Instagram користувачка Олена Архипчук, пославшись на публікацію Бокача. Вони набрали більше, 16,6 тисячі лайків на момент написання цієї статті.

Архипчук англійською закликала пам’ятати, що це не просто захоплена частина землі — «там живуть люди, які пропрацювали пів життя, будували/купували свої будинки. А тепер вони у заручниках у російських окупантів».

Росія хоче стерти українську націю з лиця землі. Подумайте про це, коли погоджуєтеся на вбивство мільйонів українців на територіях, окупованих Росією. (Якщо ви забули, як Росія чинить геноцид українського населення, погугліть „Буча“), — додала вона.

Читайте також:

2022-06-02 16:20:55