Журналісти New York Times створили карту злочинів окупантів у Бучі

Фотокореспонденти та журналісти американського видання New York Times створили карту злочинів російських окупантів у Бучі Київської області.

Візіком,  maps API, New York Times, Буча, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на inforesist.org.

У матеріалі видання під назвою “Місяць терору Бучі” оприлюднені страшні фото жертв російських вбивць.

Буча – це місце жахів. З першого дня війни, 24 лютого, мирні жителі несли основний тягар російського нападу на Бучу, що в декількох милях на захід від Києва, столиці України. Російський спецназ, що підходив пішки через ліс, стріляв по автомобілях на дорозі, а колона бронетехніки обстріляла і вбила жінку в її саду… але ці випадки жорстокості зблякли в порівнянні з тим, що було потім, – йдеться в статті.

Репортери і фотографи NYT більше тижня провели в Бучі, фіксуючи злочини російських окупантів. Вони розмовляли з міською владою, слідчими і десятками свідків.

Журналісти задокументували смерть майже трьох десятків людей в приватних будинках, в лісі, на парковці та дізналися обставини смерті цих людей.

Росіяни вбивали нерозважливо, іноді – з відвертим садизмом, частково – з помсти, – сказано в статті.

Автори створили карту з точками, де описані випадки знищення мирного населення. Окупанти вбивали, ґвалтували, знущалися і застосовували тортури до мирного населення.

Читайте також:

2022-04-12 15:13:39