У мережі з’явилися кадри ведення бою за допомогою нового Bayraktar Mini

У мережі з’явилися кадри ведення бою українськими військовими за допомогою нової версії турецького БПЛА Bayraktar Mini.

Візіком,  maps API, Bayraktar Mini,

Чим відрізняється новий розвідувальний від класичної версії Bayraktar TB2, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Кадри обстрілу позиції російських військових нещодавно було знято з дрону Bayraktar Mini. Аналогічні кадри тестових запусків цієї версії безпілотника з камерою FLIR публікували у Туреччині.

За даними турецького видання Oryx, на кадрах з України помітно характерний інтерфейс Bayraktar Mini.

На відміну від ударного оперативно-тактичного Bayraktar TB2 новий дрон є розвідувальним, оснащується камерою високої роздільної здатності на карданному підвісі, він захищений від радіо перешкод і також може виконувати оперативні завдання в польових умовах завдяки системі приземлення з парашутом.

Ключові льотні характеристики Bayraktar Mini помітно поступаються класичній версії Bayraktar TB2: дальність підтримки зв’язку у Mini становить 30 км проти 150 км у TB2, нова версія дрону може перебувати у повітрі трохи більше двох годин, в той час як раніше використовувані в Україні Bayraktar можуть літати від 12 до 24 години.

Bayraktar TB2 також може підніматися на висоту понад 8 км, а фактична стеля нового дрону — близько 1200 метрів.

Великою перевагою цього БПЛА є те, що вони можуть легко переноситися і розгортатися звичайними солдатами в польових умовах, не вимагаючи злітно-посадкової смуги ні для запуску, ні для евакуації, — пише Oryx.

Довідково:

  • Конструкція Bayraktar Mini передбачає ручний запуск, а його головні завдання — виявлення цілей, які можуть бути уражені ПТРК чи артилерією.
  • Раніше в боях під Києвом примітивні серійні квадрокоптери допомагали українським артилеристам виявити російські позиції і завдати їм значної шкоди.
  • Єдиними підтвердженими операторами Bayraktar Mini досі були Лівія та Катар, які домовилися про постачання цих дронів ще у 2021 році.

Читайте також:

2022-04-11 14:42:06