Місія NASA з картографування забруднення повітря над обома узбережжями США

За підтримки NASA літаки здійснюють польоти для збору даних про забруднення повітря

Візіком, maps API, карта,

Джерело: phys.org

Деталі:

Цього літа, з 17 червня по 2 липня, NASA проводить польоти літаків над Балтімором, Філадельфією, частинами Вірджинії та Каліфорнією для збору даних про забруднювачі повітря та викиди парникових газів.

Ця кампанія підтримує програму NASA Student Airborne Research Program для студентів-стажерів.

Польоти на менших висотах, ніж більшість комерційних літаків, триватимуть з 17 по 26 червня на Східному узбережжі та з 29 червня по 2 липня на Західному узбережжі.

  • Східне узбережжя: Дослідники та студенти здійснюють численні польоти щотижня на літаку King Air B200 компанії Dynamic Aviation на висоті 1000 футів над Балтімором і Філадельфією, а також над Норфолком, Гемптоном, Хоупвеллом і Річмондом у Вірджинії.
  • Тим часом, інший літак NASA P-3, що базується на льотно-випробувальному центрі NASA ім. Воллопса у Вірджинії, здійснює польоти над тими ж місцями на Східному узбережжі для збору інших типів даних.
  • Західне узбережжя: Ці самі літаки виконуватимуть аналогічні операції над Лос-Анджелесом, Долиною Імперіал та басейном Тулере в Каліфорнії.

Літаки для досліджень літатимуть на менших висотах, ніж більшість комерційних літаків, і здійснюватимуть маневри, включаючи вертикальні спіралі від 1000 до 10 000 футів, здійснюючи кола над електростанціями, звалищами та міськими районами. Вони також час від часу здійснюватимуть "нестандартні заходи на посадку" в місцевих аеропортах, де літак виконуватиме низький проліт над злітно-посадковою смугою для забору проб біля поверхні.

Літаки оснащені приладами, які збиратимуть дані про широкий спектр парникових газів, включаючи вуглекислий газ і метан, а також забруднювачі повітря, такі як діоксид азоту, формальдегід і озон.

Довідково:

Одне з завдань цієї кампанії полягає у підтвердженні космічних вимірювань, отриманих за допомогою місії TEMPO (Tropospheric Emissions: Monitoring of Pollution). Інструмент TEMPO, запущений на комерційному супутнику в квітні 2023 року, забезпечує щогодинні денні вимірювання забруднювачів повітря на території США, північної Мексики та південної Канади.


  • #NASA
  • #узбережжя
  • #картографування
2024-07-02 11:02:21