Український бренд збирається створити мапу "мозаїчних" зупинок

Український бренд Shypelyk присвятив осінню колекцію автобусним зупинкам, прикрашеним мозаїками. Команда збирається створити мапу таких зупинок і закликає українців самостійно їх прибирати.

Візіком,  maps API, Shypelyk, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на the-village.com.ua.

Мозаїчні зупинки – це малі архітектурні форми, які несуть мистецьку цінність. Багато з них зроблені в період 60-80-х років, це був дуже популярний вид практики у художніх вузах. Одну зупинку група студентів з куратором могла викладати місяць і довше. Мозаїки викладені шматочками керамічної плитки, але є й зупинки, викладені смальтою, – пише команда бренду.

Кампейн знімали на фоні мозаїчних зупинок, які перед цим відмили від бруду та очистили від наклеєних оголошень. Проєкт робили у колаборації з компанією Karcher.

До колекції увійшли панама, лаковані плащі, бомбери, тренч і вітрівка, а також сукні, штани-парашути та боді. Речі можна придбати на сайті бренда.

У майбутньому Shypelyk планує зібрати інформацію про всі мозаїчні зупинки на одній платформі. Деталі проєкту оприлюднять пізніше, водночас користувачам уже пропонують надсилати в Instagram фото своїх зупинок із геомітками.

Читайте нас також:

2022-09-26 11:37:48