Карти водних запасів Аргентини дозволяють коректувати посіви

Вперше з 2015 року фермери Пампасів мають намір розширити площі посівів сої, намагаючись захистити свій бізнес від посухи.

Це несподіваний крок, оскільки в минулі сезони кукурудзі віддавали перевагу перед соєю, щоб отримати максимальну користь від посухи. Однак в 2022 році більший ризик становить кукурудза.

Візіком,  maps API, Аргентина, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на ukragroconsult.com.

Вона використовує набагато більше добрив, вартість яких різко зросла на тлі вторгнення Росії в Україну. Фермери не бажають витрачати занадто багато грошей на сезон, який віщує низькі врожаї на висохлих полях, тому соя, яка є дешевшою з точки зору сівби, повертається.

Трейдери уважно спостерігають за Аргентиною, оскільки вона є найбільшим у світі експортером соєвого шроту, який використовується для вирощування тварин на м’ясо, а також соєвої олії для приготування їжі та біопалива. Будь-яке збільшення поставок з Аргентини припаде на світові ринки та стане значним чинником у формуванні цін на продукти харчування, які зростають і нещодавно досягли рекордних значень.

Посівні площі під соєю сої можуть збільшитися до 17 млн гектарів з 16,3 млн га в сезоні 2021/22, сказав Мартін Лопес, аналітик Буенос-Айресської зернової біржі.

Правда, це далеко не рекордні 20 млн гектарів у середині 2010-х років. У попередньому прогнозі в серпні біржа Росаріо заявила, що площі під сою можуть зрости на 4%, а площі під кукурудзою скоротяться приблизно на 3%.

Чим довше він залишається сухим, тим більшим буде зсув термінів сіби, сказав Лопес. «Це все про жовтень, – повідомив він.

Згідно з даними зернової біржі Буенос-Айреса, посіви сої в Аргентині скорочувалися 6 років поспіль, оскільки фермери були залучені до кукурудзи через нижчі експортні податки та сухіший клімат: кукурудза, експортером якої Аргентина також входить до трійки лідерів, має більше вікно для сівби, що забезпечує більше шансів для опадів.

Це третя поспіль посуха в Аргентині, через яку страждають фермери скрізь.

Карти водних запасів сільськогосподарських угідь, надіслані 19 вересня Секретаріатом сільського господарства, показали, що посуха поширилася ще ширше в Пампасах.

За таких обставин фермери не хочуть закопувати занадто багато капіталу в землю, – заявив Еудженіо Іразуегуї, керівник відділу досліджень зернової брокерської компанії Enrique Zeni в Росаріо.

Читайте нас також:

2022-09-26 11:57:43