Супутник зафіксував місце смерті "Москви"

Аналіз радіолокаційних супутникових знімків північної частини Чорного моря за 13 квітня дає можливість точно визначити можливе місце затоплення флагмана ЧФ РФ крейсера "Москва".

Візіком,  maps API, карта, крейсер, Москва,

Про це з посиланням на OSINT-розслідувачів (розвідка за відкритими даними) пише сайт про військові флоти світу navalnews.com, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на news.liga.net.

Корабель, що відповідає розміру та положенню "Москви", видно за координатами 45°10'43,39" пн.ш., 30°55'30,54" с.д. на схід від захопленого росіянами острова Зміїний. Це за 80 морських миль від Одеси та за 50 морських миль від узбережжя України.

Супутник із SAR-приладом пролетів над цим місцем та зробив знімок о 18:52 за місцевим часом.

Ґрунтуючись на аналізі, проведеному декількома людьми, ми вважаємо, що це останні години "Москви, – пишуть розслідувачі.

Автори статті зазначають, що попри те, що "Москва" була застарілою морською платформою, крейсер отримав кілька оновлень, щоб підтримувати його в актуальному стані, а його наступальні можливості з ракетами Р-1000 "Вулкан", "все ще були величезними".

Російський крейсер увійде в історію. Його потоплення вивчатиметься та описуватиметься і як окрема подія, і, ймовірно, як ключовий момент війни, – наголосили у статті.

Читайте також:

2022-04-16 13:52:35